Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A prosztata egészségét biztosító kiegészítők
  2023-12-01 15:39:36, péntek
 
  A férfiaknak is szükségük lenne arra, hogy évente eljárjanak prosztata-szűrővizsgálatra. Nem csak a hölgyeknek, a férfiaknak is fontosak lehetnek ezek a vizsgálatok. Azonban míg a hölgyek gyakrabban eljárnak nőgyógyászati szűrővizsgálatokra, a férfiak csakis abban az esetben veszik a fáradságot az orvos felkeresésére, ha valamilyen problémájuk vagy éppen fájdalmuk van. Pedig nagyon sokféle betegség megelőzhető lenne, ha rendszeresen elmennének a férfiak is szűrővizsgálatokra, csakúgy, mint a hölgyek esetében.

Ugyanis nagyon sok olyan, prosztatát érintő betegség létezik, amely a kezdeti stádiumban gyógyítható, és akár még vissza is fordítható. Ilyen betegség például a prosztatagyulladás, a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás vagy éppen a prosztatarák.

Az orvosi vizsgálatok mellett elengedhetetlen, hogy különféle étrend-kiegészítőkkel is megtámogassák a férfiak a prosztata egészségét. Ilyen kiegészítő például a likopin is, amely jótékony hatással van a prosztata egészségére. A grépfrút, a paradicsom és a görögdinnye gazdag forrása ennek a tápanyagnak. A likopinban gazdag táplálékok rendszeres fogyasztása jelentősen lecsökkenti a prosztatarák kockázatait.

A béta-szitoszterin egy növényi alapú vegyület, amely gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így a prosztata egészségét is védi. A béta-szitoszterin javítja a vizelet áramlását, elősegíti a húgyhólyag jobb ürítését, és ezzel az éjjeli mosdóba járást előzheti meg.

A fűrészpálma gazdag forrása a béta-szitoszterinnek, illetve növényi szterolokban is bővelkedik. A fűrészpálma átfogó támogatást nyújt a prosztataproblémákkal szemben, többek között a megnagyobbodott prosztata kialakulását követően szokták javasolni a fogyasztását.

A csalán növényi szterinek széles skáláját tartalmazza, amelyek segítenek megvédeni a prosztatát a szabad gyökökkel és a gyulladással szemben. A csalán fokozza a vizelet áramlását, a húgyhólyag ürítését, és gazdag forrása a lignánoknak és a poliszacharidoknak is.

A halak és a halolaj rendszeres fogyasztása is javasolt, ugyanis ezek a táplálékok omega-3 zsírsavakban bővelkednek. Omega-3 zsírsavban gazdag még a dió, a chiamag, a lenmag, az avokádó és a kendermag is. Az omega-3 zsírsavak csökkentik a prosztatarák kockázatait, illetve fokozni tudják a vizeletáramlást.

A tökmag is nagyon hasznos lehet, ugyanis biztosítani tudja a húgyhólyag, a prosztata és a vesék egészségi állapotát. A tökmag például enyhíteni tudja a megnagyobbodott prosztatához kapcsolódó kellemetlen tüneteket, ezen kívül a vizeletáramlást is fokozhatja.

Az E-vitamin nemcsak az agy és a szív egészségét támogatja meg, hanem rendkívül jó hatással van a prosztata egészségére is. E-vitaminban gazdag a napraforgómag, a mandula, a tökmag, a kelkáposzta, az avokádó és a spenót is.

A D-vitamin is segít a prosztatát egészségesen tartani. Azoknál a férfiaknál növekedhet meg a prosztatamegnagyobbodás és a prosztatarák kialakulásának az esélye, akiknek a szervezetében kevesebb a D-vitamin. A D-vitamin mellett a cink is fontos szerepet tölt be a prosztata egészségének fenntartásában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: szűrővizsgálatra, vizeletáramlást, megnagyobbodott, elengedhetetlen, szitoszterinnek, kialakulásának, kiegészítőkkel, fenntartásában, felkeresésére, megtámogassák, nőgyógyászati, szervezetében, napraforgómag, prosztatához, egészségének, szitoszterin, szterolokban, prosztatarák, egészségesen, zsírsavakban, kialakulását, gyulladással, fogyasztását, rendszeresen, kockázatait, egészségére, rendelkezik, fogyasztása, kellemetlen, vizsgálatok, biztosítani, görögdinnye, tápanyagnak, lecsökkenti, megelőzhető, bővelkednek, hölgyek gyakrabban, férfiak csakis, esetben veszik, orvos felkeresésére, hölgyek esetében, kezdeti stádiumban, orvosi vizsgálatok, prosztata egészségét, prosztata egészségére, görögdinnye gazdag, likopinban gazdag, prosztatarák kockázatait, növényi alapú, béta-szitoszterin javítja, vizelet áramlását, húgyhólyag jobb,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Fodor Ákos költő,  Gábor Dénes gondolata  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  S a dalok tanulsága  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A Föld napja  Egyszerűen  Föld napja április 22  Mindenünk, amink van, amit sze...  Április 22. a Föld napja,  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Ébredj  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Gaál Viktor gondolata  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Emlék  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bizonyos kulturális szint nélk...  Föld napja április 22  A fenyő nem szép fa, (...)  Alakot vált...  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Nehezen engedem  Emberként automatikusan értéke...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  képre írva  A Mester kezének érintése  Beney Zsuzsa  Szép estét  Az Európai Unió is foglalkozik...  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjt  Semmit ne higgy el  A lelki élet nem arról szól, ....  A keserű igazság  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  A fenyő nem szép fa, (...)  Esti kép  Rögtön puha Mézes Krémes  Esti kép  Az Európai Unió is foglalkozik...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  A végzet az  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hölgyek gyakrabban, férfiak csakis, esetben veszik, orvos felkeresésére, hölgyek esetében, kezdeti stádiumban, orvosi vizsgálatok, prosztata egészségét, prosztata egészségére, görögdinnye gazdag, likopinban gazdag, prosztatarák kockázatait, növényi alapú, béta-szitoszterin javítja, vizelet áramlását, húgyhólyag jobb, éjjeli mosdóba, fűrészpálma gazdag, fűrészpálma átfogó, megnagyobbodott prosztata, csalán növényi, szabad gyökökkel, gyulladással szemben, csalán fokozza, húgyhólyag ürítését, halolaj rendszeres, táplálékok omega-3, omega-3 zsírsavak, vesék egészségi, tökmag például, megnagyobbodott prosztatához, szív egészségét, prosztatát egészségesen, férfiaknál növekedhet, prosztatarák kialakulásának, szervezetében kevesebb, prosztata egészségének, szűrővizsgálatra, vizeletáramlást, megnagyobbodott, elengedhetetlen, szitoszterinnek, kialakulásának, kiegészítőkkel, fenntartásában, felkeresésére, megtámogassák, nőgyógyászati, szervezetében, napraforgómag, prosztatához, egészségének, szitoszterin, szterolokban, prosztatarák, egészségesen, zsírsavakban, kialakulását, gyulladással, fogyasztását, rendszeresen, kockázatait, egészségére, rendelkezik, fogyasztása, kellemetlen, vizsgálatok, biztosítani, görögdinnye, tápanyagnak, lecsökkenti, megelőzhető, bővelkednek, gyógyítható, lignánoknak, fűrészpálma, tartalmazza, problémájuk, kelkáposzta, táplálékok, rendszeres, bővelkedik, egészségét, hölgyeknek, jelentősen, kapcsolódó, növekedhet, fordítható, likopinban, eljárjanak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.